YOK SAYILAN KITA: AFRİKA 3 years ago

Azania Journal tarafından hazırlanan ve yayımlanan arkeoloji raporuna göre Afrika’nın altı kültürel miras bölgesi, küresel ısınma ve iklim krizi nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Neden yok olabilir: Kıtada yükselen deniz suyu seviyesi, nem oranındaki artış ve uç değerde değişen hava şartları bölgenin hikâyesini en iyi anlatan altı bölgeyi yok etmekle tehdit ediyor.

Tehlike Altındaki 6 Miras Bölgesi

  1. Suakin, Sudan
  2. Lamu, tarihi şehir, Kenya
  3. Kıyı şeridi, Comonos Adaları
  4. Hisar ve kaleler, Ghana
  5. Twyfelfontein’deki taş sanatı, Namibia
  6. Djenné, Mali

Sonuç: Çalışma bazı bölgelerdeki zararın acil müdahaleye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Eğer bu müdahale gelmezse adı geçen bölgeler birkaç yıl içerisinde yok olabilir. Bu bölgeleri kaybetmek demek Afrika’nın hikâyesinin de yok olması demektir.

Kanopi: Dünya Kuzey Amerika veya Avrupa kıtasıyla oldukça meşgul ki bazen dünyanın geri kalanında neler yaşandığını fark etmiyor. Geç kalınmış bu araştırma Afrika’da buna benzer çalışmaların gerekliliğini gözler önüne sererken önümüzdeki on yılda kıtada şartları değiştirmenin gerekliliğine işaret ediyor.

No Replies on YOK SAYILAN KITA: AFRİKA

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>