GÜNÜN İLHAMI: EDA TAŞLI 3 years ago

Eda Taşlı‘nın hikayesini bu köşede okumanın birden fazla nedeni var. Bunlardan en önemlisi Eda’nın kendisine dayatılan hayatı kabul etmemiş olması. Hayatın onu sürüklediği yere başkaldırmasında abisinin ona yönelttiği sihirli sorunun payı büyük olmuş.

“Eda senin olayın nedir? Son zamanlarda çok mutsuzsun?”  Belki de çok sıradan gibi görünen bu soruyla hepimiz sayısız kez karşılaşıyoruz. Eda’nın bu sorunun cevabını çoktan keşfetmiş olmasının yanında gerçekleştirme cesaretine sahip olması; işte bize ilham veren de bu oluyor. Hayatını istemediği temeller üstüne kurmuş bir insanın tekrardan, sıfırdan başlayabilme kabiliyeti. Alelade bir soru Eda’ya hayatının iplerini eline almasına yardımcı oluyor.

Eda abisiyle yaşadığı diyaloğun gecesinde kararını veriyor. Ertesi sabah hiç keyif almadığı mesleği olan maç fotoğrafçılığını bırakıyor. Sonrasında hep hayalini kurduğu Mimar Sinan Üniversitesinde heykel bölümüne girmek için hazırlanmaya başlıyor. Eda’nın hayatını değiştiren gecenin ardındaki yolculuğu dinlerken hem cesaretine hayran kalıyor hem de gözlerindeki mutluluğa özeniyorsunuz.

Dokuz kişi alan Mimar Sinan heykel bölümüne dokuzuncu olarak giriyor Eda. Hayalinin peşinde koşmaya o kadar kararlı ki; sınav sonuçları listesini güvenlik görevlisine bile kontrol ettiriyor. Zira gözlerine inanamıyor.
Heykel bölümünün ahşap atölyesinde başladığı kariyerinde ilhamını çocukların saf ve renkli dünyasından alıyor. Çünkü insanın en gerçek halinin çocuk hali olduğunu düşünüyor. Şaşırmış, kocaman ve merak dolu gözlerle hayata baktığın yıllar, Eda Taşlı’nın heykellerine hayat veriyor.

Kanopi: En son ne zaman gözlerini kocaman açtın? Ne zaman merak ettiğin bir konu hakkında sayısız soruları sıraladın? En son ne zaman “gerçek” oldun? Sadece bakmayıp görmeye başlamanın tam zamanı. Bu sorularının cevabı için Eda’nın yaratıcılığından ilham almak istersen linki buraya bırakıyoruz.

Dahası var: Şu anda seyahat etmeyi aklından bile geçiremiyorsun, biliyoruz. Olur da yolun İstanbul Havalimanı’na düşerse, Taşlı’nın “Pilot Çocuklar” adlı eserine bakmadan geçme.

Görsel: boxinaboxidea.com

No Replies on GÜNÜN İLHAMI: EDA TAŞLI

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>