İNGİLTERE KRALİÇESİ, ANTHONY HOPKINS VE AJDA PEKKAN SAĞLIKLI YAŞAMINI ÇİRKİN SEBZELERE BORÇLU 3 years ago

The Atlantic

İki bacaklı çilek, üç farlı renkte eğri büğrü domates, kamburu çıkmış havuç veya siyam ikizi gibi görünen salatalık gördüğünüzde hala hızlıca uzaklaşanlardan mısınız? Yapmayın! Estetik kaygımızın tüketim alışkanlıklarımızı yönlendirmesinin sonucu çıkan maliyet gelecek 10 yılda 2.1 milyar ton ve 1.5 trilyon Amerikan Dolarına karşılık geliyor.

Gıda arzını sürdürülebilir kılmak ve artan dünya nüfusunu beslemek için yeni stratejilere ihtiyacımız olduğu çok açık. Bu amaçla 2018’de Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan Misfits Market, B serisi fonunu 85 milyon dolara tamamlamak üzere. Valor Equity Partners’ın başını çektiği yatırım turunda Greenoaks Capital, Third Kind Venture Capital ve Sound Ventures yer alıyor. Misfits Market abonelik modeliyle her hafta üyelerine çirkin sayılabilecek sebze ve meyveleri, ters basılmış etiketli ürünleri ve elimizin almaya gitmediği gıdaları indirimli fiyatlarla gönderiyor.

Kanopi: Estetik kaygılarımızı yavaşça bırakıp pandemi döneminin bize kazandırması gerekenleri hayata geçirmenin vakti geldi. Aşırı değil sorumlu tüketimin, elini taşın altına koymanın ve daha yaşanabilir dünya yaratıp ardımızda bırakmanın tam zamanı. Atıksız mutfaklar, gıdaya saygı, geri dönüşüm gibi konularda ilham almak ve harekete geçmek istersen tam da buradan başlayabilirsin.

Dahası var: Sadece dış görünüşten yola çıkarak ulaştığın satın almama kararın hala geçerliyse veya daha fazla ikna edilmeye ihtiyacın varsa işte sana birkaç okuma önerisi:

The Psychological Reason Why We Hate Ugly Fruits 

Ugly fruits and vegetables: why you have to learn to love them

Ugly’ Produce Might Actually Be Better For You

Çirkin Meyve ve Sebzeler İçin Kalbinizde Yer Açın

Görsel: the Atlantic

No Replies on İNGİLTERE KRALİÇESİ, ANTHONY HOPKINS VE AJDA PEKKAN SAĞLIKLI YAŞAMINI ÇİRKİN SEBZELERE BORÇLU

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>