GÜNÜN İLHAMI: ATLAS SARRAFOĞLU 3 years ago

13 yaşındaki halinizi hatırlıyor musunuz? Evet, evet sokakta saatlerce top peşinde koşturduğunuz, sabahtan akşama kadar çizgi film izlediğiniz zamanlardan bahsediyoruz. Kafaya takmamak, kaygısızca sadece eğlenmek istemek, belki de çok da şey etmemek!; çocuk olmanın varsayılan özelliğidir.
Belli ki 13 yaşındaki Atlas Sarrafoğlu için sadece bunlar yeterli değil.

8. sınıf öğrencisi Atlas, WWF’in 2012’den beri dağıttığı Gençlik Ödülleri’ni 2020’de kazanan dört aktivistten biri oldu. Atlas, 2019 yılında Greta Thunberg’in izinden giden ve onun çağrılarına Türkiye’den ilk destek veren olmuştu.
Atlas’ın İklim Grevi’yle başlayan çalışmaları Türkiye’de büyük ilgi gördü ve 10’dan fazla ilde yankı bularak tüm ülkeye yayıldı.

Dahası var: Atlas ayrıca 2020’de, Dünya Gençlik Ödülleri’nin en genç kazananı oldu. Ödüllerinin diğer kazananları Bulgaristan’da ilk sıfır atık restoranın kurucusu Blazhka Dimitrova, WWF-Polonya’nın Nehir Muhafızları girişiminden Piotr Bednarek ile yine WWF-Bulgaristan’ın adayı sürdürülebilir moda öncüsü Boryana Uzunova oldu.

Editörün gördüğü: Fayda sağlamak istemenin, kendimizden daha büyük bir şeyin parçası olup onu korumaya çalışmanın ve attığın adımların sadece seni değil etrafındakileri etkilediğini fark etmenin yaşı yok. Bunun en güzel örneklerinden biri Atlas Sarrafoğlu. Onun hikayesi, projeleri ve yaratmak istediği etki sana ilham vermediyse daha ne istiyor ve bekliyor olabilirsin?

No Replies on GÜNÜN İLHAMI: ATLAS SARRAFOĞLU

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>