LATİN AMERİKA: HAYALİNİN PEŞİNDE 3 years ago

Iberdrola

Planör, sürdürülebilirliğin bir kelimden fazlası olduğuna yürekten inanır, daha iyi ve daha güzel bir dünyanın hayalini kurar. Gün geçtikçe aynı hayal ve vizyonun peşinden giden başkalarının da varlığını keşfetmek ve hikayelerine sizi de ortak etmek; tam da amaçladığımız bu!

Sürdürülebilir şehirler hareketinin kurucuları Leonardo Maldonado ve Tomás de Lara Cities Can B projesiyle hayal ettikleri dünyanın adımını atıyor. Cities Can B hareketi, şehirleri daha yaşanabilir ve sürdürülebilir kılmak için birbirinden farklı grupları aynı vizyon etrafında harekete geçirmeyi hedefliyor.

Maldonado ve de Lara, şehirlerin karşılaştığı zorlukların çözümlerinin yine şehrin içinden, şehrin asıl sahiplerinden gelmesi gerektiğine inanıyor. Pilot şehir Rio’da üç şirketin desteğiyle başlayan bu hareket 2020 sonunda 33 şirkete çıkacak. Asta’nın düşük gelirli kadınlara meslek ve tasarım eğitiminden tutun da, Brezilya’nın en önemli moda markalarından biri olan Farm’ın her satın alınan ürün tutarı kadar ağaç dikme sözüne kadar bir dizi yaratıcı aksiyon hayata geçmiş durumda.

Cities Can B hareketi sadece Latin Amerika’da değil kıta dışında da ilham vermeye hazırlanıyor. Edinburgh, Asuncion, Barcelona ve Cordoba çoktan hareketin listesine eklenmiş. Maldonado ve ekibinin bu projeden edindiği tecrübe çok net;
“Ekosistemde kendi çözümlerinizi zorlayamaz dayatamazsınız, her şehrin kendi çözümlerini ve amacını bulması gerekiyor.”

Dahası var: Hareket, kitleleri etkileyebilmek için her yolu deniyor. Kitlesel fonlamayla hayata geçirdikleri ve pandemi süresince öğrendiklerini anlattıkları bir kitap serisi çıkardılar. İnsanlığın karşılaştığı zorlukların birlikte altından kalkılması gerektiğini anlatan bu kitaplara bağış yaparak siz de destek olabilirsiniz.

Görsel:  iberdrola.com 

No Replies on LATİN AMERİKA: HAYALİNİN PEŞİNDE

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>